Under semestern är vi ofta på platser där vi vanligtvis inte befinner oss, det kan vara i landets skärgårdar, fjäll eller skog. Det är då inte alltid så lätt att veta exakt var man är vilket är värdefull information om olycka mot all förmodan skulle uppstå.

Ca 7 av 10 samtal till SOS Alarm kommer i dag från mobiltelefoner och till skillnad från de fasta telefonerna finns det svårigheter att lokaliser den nödställde om personen inte vet var han eller hon befinner sig.

Vad kan du göra?

Ett bra tips är att i förväg ta fram positionen för den plats du kommer att befinna dig. Detta kan du enkelt göra med hjälp av våra kartor, kartor.eniro.se. Klicka på menyn till höger och ”GPS-koordinat” så kan du märka ut din position och få fram koordinater på den plats du kommer att vistas på.

Ett annat tips är att ladda hem vår app Eniro Akut. I appen finns all den viktiga information du behöver om olyckan är framme, som t.ex. att hitta närmsta sjukhus/vårdcentral, telefonnummer till giftinformation, polis och taxi etc. Eniro Akut är gratis och finns att ladda hem på iTunes, klicka här.

SOS Alarm har sammanställt en checklista inför semestern med saker att tänka på om olyckan skulle vara framme. Du hittar listan här.

Ta det lugnt och ha nu en riktigt skön semester!

//Jon

, ,