Den nya appen tar utgångspunkt i användarens geografiska position för att ge bästa möjliga sökresultat i närområdet. Eniro for iPad har Facebook-integration som gör att man kan se i kartan var ens vänner har checkat in.

Mer än var tredje svensk (41%) tror att de kommer använda appar i surfplattor i större utsträckning för att hitta försäljningsställen under det kommande året jämfört med idag. Nästan lika många (36%) kommer använda karttjänster i appar i större utsträckning. Detta enligt en undersökning som genomförts under hösten 2011 av Cint på uppdrag av Eniro och omfattar 1000 respondenter i Sverige.

- Med appen tar vi lokala sökningar till en helt ny nivå med användaren i centrum och som utgångspunkt gör vi det enklare att hitta det man söker. Vi har lagt mycket fokus på att appen ska vara snabb och dra nytta av iPadens många möjligheter, säger Mattias Wedar, VD Eniro Sverige.

Appen har byggts med utgångspunkt i hur man håller i en iPad, all navigation kan göras med tummarna. Sökningarna görs direkt i kartan. Alla sökträffar kommer upp direkt i kartan och man kan välja hur man vill se dem t ex om man vill ha gatuvy, satellitfoto eller vanlig karta. Träfflistan visas utifrån närhet, omdömen eller i alfabetisk ordning.

Korta fakta om Eniros iPad-app:

- Kostnadsfri i AppStore

- Sökningen utgår från kartan med möjlighet att välja mellan karta, satellitbild, flygfoto och sjökort

- Man kan söka efter kategori eller fritextsöka

- Träffarna visas direkt i kartan med möjlighet att välja 360 graders gatuvy

- Träfflista visas efter närhet, omdömen eller i alfabetisk ordning

- Facebook integration som innebär att man kan se var ens vänner varit incheckade de senaste 48 timmarna

- Vägbeskrivningar med enkel koppling till gatuvy och e-post

Klicka här för att ladda ner den nya appen!

Klicka här för att titta på filmen!

Facebook-integration i Eniros nya iPad-app

Mycket nöje!

//Jenny

, , , , , , ,