Enbart i Sverige har Eniro 2,9 miljoner unika besökare varje vecka. Den senaste månaden har den mobila trafiken ökat med cirka 50 procent och ligger nu över 1 miljon unika besökare i veckan. Det här innebär intressanta möjligheter för Sveriges företagare.

Under våren har Eniro bland annat lanserat speciella annonslösningar för företag med egna webbutiker. Företagens produkter syns med bild, pris och produktinformation vilket ökar trafiken till webbshopen.

Eniros samarbete med Boka Direkt innebär att företag som använder denna bokningstjänst även blir sökbara på eniro.se. Bokningstjänsten administrerar bokningar via telefon eller Internet för tjänsteföretag.

- Jag är övertygad om att eniro.se många besökare kommer att ge dessa småföretagare fler bokningar, säger Christian Fricke, VD på Boka Direkt. Intresset för nätbokning växer. Inom några år kommer det att vara lika otänkbart för en frisör att inte erbjuda onlinebokning som för ett flygbolag.

- Vi ser detta samarbete som en naturlig förlängning av våra lokala söktjänster, säger Mattias Wedar, chef för produktutveckling och marknadsföring inom Enirokoncernen.

Samarbetet innebär att småföretagare inom 30 olika branscher blir bokningsbara via eniro.se. Förutom hotell och restauranger kommer även till exempel frisörer, tandläkare, läkare, skönhetssalonger och bilverkstäder nu bli bokningsbara.