Andelen lokala sök som sker via mobilen ökar kraftigt och utgör idag cirka 20 procent av koncernens totala sökningar. Eniros digitala intäkter fortsätter därmed att öka och uppgår till cirka 70 procent av koncernens totala intäkter exklusive Voice.

Eniros mobila intäkter 2012 förväntas öka med 100% jämfört med 2011. Koncernens intäkter beräknas därmed uppgå till cirka 150 MSEK.

Eniro har 32 registrerade mobilappar i koncernen. Det totala antalet nedladdningar för dessa uppgår till drygt 3,3 miljoner. Mobilt internet för koncernen har en räckvidd på cirka 1,5 miljoner unika besökare per vecka.

”Eniro har idag en stark position inom mobilt lokalt sök. Det mobila söket fortsätter att öka kraftigt och Eniro ligger i framkant i arbetet med att utveckla användarvänliga produkter som underlättar det dagliga lokala söket. Genom att fortsätta att kapitalisera på den omfattade informationsdatabasen når vi ut till slutanvändaren i kompletterande kanaler där användaren söker lokal information”, säger Johan Lindgren, Koncernchef och VD för Eniro.

Som ett led i att fortsätta utveckla Eniros mobila erbjudande lanserar bolaget idag en ny uppdaterad mobilapp för iPhone. Appen får ett helt nytt gränssnitt för användaren där utgångspunkten tas i användarens geografiska position för att ge bästa möjliga sökresultat i närområdet. Eniros nya mobilapp ger möjlighet att söka efter produkter, tjänster, företag och privatpersoner men har även Facebook-integration. En uppgraderad app för Android kommer att lanseras inom några veckor.

Ladda ner Eniros iPhoneapp:
http://bit.ly/QxkJEA

Se film om Eniro för iPhone:
http://www.eniroplay.se/?video=115254

För mer information, vänligen kontakta:
Mattias Lundqvist, CFO, Tel: +46 8 553 310 04
Cecilia Lannebo, Chef Investerar Relationer, Tel: +46 722 208 277, email:cecilia.lannebo@eniro.com