Per-Anders Hedin är sedan september Head of Product & Development för Enirokoncernen. PA har en gedigen kompetens inom webb och mobila plattformar. Närmast kommer PA från egen verksamhet, dessförinnan var han Creative Director & Head of Creative Interface Design på Sony Ericsson.

Kära Eniro användare

Vi lever i en mer och mer global värld. De stora marknaderna är mer och mer beroende av varandra, vi jobbar mer och mer över gränserna, reser mer och kommunicerar blixtsnabbt via sociala medier till alla. På samma gång rör vi oss mer mot det lokala. Slutna grupper inom social media, närproducerat och hyperlocal är alla exempel på en längtan efter det personliga. Vi längtar helt enkelt också efter att än en gång träffas över en fika ”face 2 face”, köpa närproducerat på den lokala marknaden, känna på den där speciella produkten och prata med den lokala affärsinnehavaren. Vi vill vara Sociala, Lokala och Mobila allt på en gång. Det kallas allmänt SoLoMo och det är en vision som jag delar med oss alla här på Eniro.

Vår ambition här på Eniro är att du som användare och kund skall få tillgång till denna SoLoMo-värld när som helst, var som helst. Oavsett om du sitter hemma eller är ute, är i din hemstad eller är på resa genom Sverige, så skall du kunna koppla upp dig mot våra tjänster och uppleva att du har ett unikt fönster (mobil/ PC/mulitmediaTV/Padda) till den värld som du lever i. Du skall kunna söka lokalt efter just den där butiken eller produkten i din närhet. Du skall kunna kolla med dina vänner och titta på ratings för att göra en bedömning om vad eller vart du skall köpa och du skall kunna utöka sökningen till ett mer global perspektiv.

Som ett första stort steg mot ett SoLoMo Eniro uppdaterar vi därför våra plattformar; iPad, iPhone app, Android, Mobilt Internet och Eniro.se/Krak.dk/Gulesider.no. Vi har bland annat uppdaterat gränssnitt och kartor, vävt in social medier och rating, förenklat användandet och integrerat det lokala söket. Vi på Eniro är stolta över vad vi har åstadkommit och hoppas att ni tycker om vad vi har gjort. För att bli ännu bättre behöver vi dock veta vad ni alla tycker. Så testa, tyck till och hör av er. Vi behöver er feedback för att bli bättre, för att ni alla lättare skall kunna finna just den där produkten i den fantastiska affären, eller vara först att gå till den nya omtalade restaurangen.

Avslutningsvis vill jag ge ett stort tack till er alla för att vi fortsatt får ert förtroende i att använda våra produkter. Stor som liten, ung som ”lite äldre”, affärsinnehavare, företag eller konsument, ni är alla viktiga för oss. Fortsätt att tycka till och önska då det endast är tillsammans med er som vi kan fortsätta och utveckla framtidens produkter och tjänster anpassade för en sann SoLoMo-värld.

Vänligen,

Per-Anders Hedin
Head of Products & Services

,