Efter att ha testat iPad några dagar kan jag konstatera att den faktiskt lever upp till hajpen. Ja, det är en helt ny upplevelse. Det är en suverän surfplatta och framförallt är den utmärkt att titta på bilder och film med.

En av de första saker man slås av är att själva konstruktionen känns väldigt rejäl och robust. Jag hade väntat mig en lättare och något smalare form. Tyngden gör att det ibland är lite svårt att veta hur man ska hålla i iPaden. Ska den vila i knät eller ska man hålla den med en hand?

Något som jag tycker är lite irriterande är att man så ofta måste vrida på skärmen. Ska du skriva vill du ha ett större tangentbord, och flera appar funkar bättre eller kräver att du använder skärmen på en viss ledd. Läser du serier behöver du garanterat vrida och byta ledd flera gånger.

Vi har inte ännu gjort en app för iPaden. Visst kan du köra vår vanliga iPhone-app, men eftersom funktionen förstärkt verklighet (AR) inte funkar på iPaden så blir det en något tråkigare upplevelse.

Eniro i iPad – vad skulle du vilja ha för funktioner? Kom gärna med tips på vad vi borde tänka på när vi bygger en app för iPaden.

Johan Wallin, redaktör eniro.se

,