Vi vet att det är svårt att hitta sommarjobb. Nästan som att hitta en nål i en höstack. Åtminstone känns det så. På Eniro har vi alltid erbjudit några sommarjobb. Men i år var det var dags att tänka nytt: Var går taket – hur många sommarjobbande ungdomar kan vi göra plats för?

Texten ovan är hämtad från vårt blogginlägg den 11 maj. Sedan dess har allt gått i ett rasande tempo. Vi lade ut information om sommarjobben som Informationsdetektiver på vår Facebooksida, och den 21-22 maj genomfördes speedrekryteringsdagar i Kungsträdgården. Vi hade i alla fall tur med vädret ;) och kön ringlade lång med entusiastiska ungdomar. Vi genomförde 400 intervjuer under två hektiska eftermiddagar. Tack sociala medier för den spridningen! En viktig lärdom blev hur viktigt det var att få komma på intervju, och att inte bli bortsorterad i någon pappershög utan att först få en chans att presentera sig.

Ursprungligen skulle vi anställa 120 ungdomar i tre veckor. Det är med stolthet vi nu kan berätta att vi har 130 ungdomar på plats i fyra veckor. Och de gör ett fantastiskt jobb! För oss på Eniro har projektet även fått flera dimensioner:

  • Vi förenar nytta med nöje.
  • Ungdomarna gör konkreta punktinsatser i vår databas.
  • Vi ger sommarjobb till 130 ungdomar, för många är det första kontakten med arbetslivet (se vårt gästbloggare Julias inlägg).
  • Vi får värdefull feed back på våra produkter och tjänster av 130 användare.
  • Vi skapar en modell som fler företag kan implementera för att skapa sommarjobb i sin organisation.