Att sommaren är i antågande blir tydligt när man tittar på hur svenska folket söker på Eniro. Och en glass verkar populärare än andra.

Att säkerställa att bilens luftkonditionering är i god kondition är i absolut prioritet. Därefter följer en rad av mer fritidsbetonade sökord. Inköp av glass av olika typ står högt på att-göra-listan, där mjukglassens popularitet tycks vara ohotad.

Aktivitetsmässigt står besök på uteserveringar, inköp av tillbehör till poolen, service av gräsklippare och hyra av båt på agendan, liksom självplock, inköp av skyltar till firande studenter och fotbollsgolf.

Varje månad har Eniro.se (på webben och i mobilen) i genomsnitt 7,5 miljoner unika besökare som gör 26 miljoner sökningar. Nedanstående tabell visar vilka sökord som har ökat mest jämfört med föregående månad när besökare från hela Sverige sökte lokalt på Eniro.se.

Skärmavbild 2016-06-02 kl. 09.09.05

Tabellen visar de sökord som har ökat mest jämfört med föregående månad på Eniro.se (på webben och i mobilen inkl. mobilappar). Eniro söktrender publiceras varje månadsskifte för samtliga 21 län i Sverige samt i en riksedition. Samtliga lokala utskick går att läsa på Cision.