Trött på att använda bokstäver? Sök med emojis på Eniro.

Från stenålderns grottmålningar till mamma och pappas överanvändning av smileys i sms. Människor har genom årtusendena använt sig av bilder och tecken för att visa på känslor, behov och drömmar. Nu är cirkeln sluten när vi på Eniro öppnar upp för möjligheten att söka med hjälp av så kallade emojis.

”Med sökbara emojis ger vi våra användare nya möjligheter att på ett kul och kreativt sätt upptäcka sina lokala kvarter” säger Mattias Wedar, chef för produktutveckling på Eniro.

Namnet emoji kommer från japanskans ord för ”bild” och ”tecken”, på svenska skulle vi kalla det för ideogram eller piktogram – symboler eller skrivtecken som står för ett ord eller ett begrepp. Emojin ☺ är till exempel en synonym för glad.

Av de flera hundra emojis som finns att tillgå i iOS och Android har vi hittills gjort ca 250 sökbara och fler kommer att släppas under året. Så nästa gång du är sugen på en Vesuvio så räcker det med att ”skriva” in pizza-emojin i sökfältet för att hitta till närmaste italienska pannkaka.

Sök med emojis

Saknar du någon sökbar emoji? Skriv ditt önskemål i kommentarsfältet så kanske den dyker upp i nästa uppdatering.


Eniros mobilappar hittar du på:
App Store
Google Play