I ett enformigt sju-timmar-om-dagen-sommarjobb som helt ärligt mest går ut på att copy/paste:a kan även den bäste tappa hoppet ibland. Förvisso blänker små ljusglimtar som kafferaster eller företag som går inom både kategorin ”frisörer” och ”bilreparationer” till ibland, men ungefär tjugo minuter in i arbetsdagen och tjugo minuter innan den tar slut undrar, åtminstone jag själv, varför jag inte istället stannar hemma, avnjuter friheten och sover halva dagarna. Men det är vid ögonblick som dessa handledarna kommer in i bilden.

Inte bara är handledarna bra att ha när excel-arket man ska jobba från ter sig obegripligt, intranätet krånglar eller om man har frågor om jobbet i allmänhet. Då de verkligen är bra att ha är när ens arbetsmotivation hamnat helt nere på noll.

Till skillnad från de 110 sommarjobbare i diverse team som sitter vid gatuplan sitter jag och mitt team (team solhatt) och ett till team (team solglasögon) fyra plan högre upp och jobbar med sökord istället för url-adresser. När vi kom till vår andra dag på jobbet hade våra två handledare plockat fram ett stort plaströr, en låda full med gula flörtkulor och stora guldstjärnor upptryckta på pappersark. De förklarade för oss att vi, för att vi skulle se vårt arbete visualiseras, skulle lägga en flörtkula i röret för vart femte arbetsställe vi bockat av från vårat excel-ark. När vi fyllt ett rör (ca 1250 arbetsställen) skulle vi dessutom få en guldstjärna att klistra upp på väggen!

Som om det inte var nog med allt detta skulle vi även få en fika när vi samlat på oss tre guldstjärnor. Lyckan var total. Både dagis-feeling, nya vänner, pengar att tjäna och fika får vi alltså av Eniro sommaren 2012. Med andra ord känns helt plötsligt det enformiga sju-timmar-om-dagen-sommarjobbet som ett väldigt bra val av sommaraktivitet.

Stort tack till Marcus Lilja och Torbjörn Liljedahl, de fantastiska handledarna till oss sommarjobbare på plan nio.

——–

Julia Bovallius sommarjobbar på Eniro och är även gästbloggare här på Enirobloggen. Hon är nybliven student från kungstensgymnasiets estetiska linje med inriktning fotografi. Kommunikationsintresserad artonåring som gärna kreerar.