Svenska Dagbladet och Eniro inleder samarbete för att komplettera Svenska Dagbladets redaktionella material med bolagsfakta och information om beslutsfattare i svenskt näringsliv från tjänsten Proff.

Samarbetet innebär att läsarna på svd.se/naringsliv kan söka direkt i Proffs databas som innehåller finansiell information om svenska företag med fem års historik samt data om beslutsfattare och deras nätverk. På sikt kan Svenska Dagbladet länka sina artiklar direkt till Proff.

- Genom att vi nu adderar Proffs utmärkta företagssök blir SvD Näringslivs affärssajt nliv.se ännu mer komplett. Med hjälp av tjänsten kan våra läsare snabbt få en bild av hur det går för ett bolag och vilka som sitter i ledningen. Det är perfekt inför exempelvis ett möte. Att man nu kan söka information om 1,3 miljoner svenska bolag är ett bra komplement till vår befintliga börstjänst där det finns beskrivningar och kursutveckling för de noterade bolagen, säger Olle Zachrison, chef för SvD Näringsliv.

Han poängterar att SvD Näringslivs redaktion kommer att jobba aktivt med databasen.

- Det finns mycket intressant och rolig journalistisk som vi kan göra utifrån tjänsten. Till exempel olika topplistor om vilka bolag som går bäst respektive sämst i olika branscher. Så håll utkik på sajten, avslutar Olle Zachrison.

-    Genom samarbetet med Svenska Dagbladet finns Proffs databas i ett relevant sammanhang där det blir enkelt att söka fördjupad information om både lokala och nationella företag, säger Annica Elmehagen-Lundquist kommunikationsdirektör på Eniro.

Den officiella bolagsinformationen hämtas från Soliditet som är en del av Bisnode koncernen.