Då och då får vi in kommentarer från våra användare om konstiga eller roliga sökträffar på nya eniro.se. En kille skrev till oss att han hade sökt på caféer i Haparanda och fått upp Systembolaget i träfflistan. Det kan ju låta knasigt men det finns en förklaring.

När du skriver in en sökning på café i Haparanda vill vi självklart visa upp en lista på alla trevliga fikaställen i Haparanda-trakten, men träfflistan ska också innehålla företag som säljer produkter med ordet café i namnet. I fallet med Systembolaget så har de en fransk likör vid namn Café, den kostar 179 kr för en halvlitersflaska. Du kan läsa om den här.

På Systembolagets profilsida på eniro.se länkar vi också till den specifika sidan på Systembolagets sajt så att man lätt ska kunna hitta det man söker. I träfflistan som man får upp på eniro.se prioriterar vi caféer högre än företag med produkter som heter Café, därför ligger Systembolaget just nu längst ner på plats 5, det tycker vi är ett relevant resultat.

Om du ser något som du inte tycker stämmer använd gärna oj oj-knappen. Det kan ju faktiskt bli fel ibland och då vill vi gärna veta det!

Erika Winther, redaktör eniro.se

,