Med mobilen i hand vill man ibland få en översikt över området man befinner sig i. Med nya uppdaterade Eniroappen är detta möjligt. Ett klick på ”Upptäck nära” ger användaren en detaljerad presentation om platsen, Wikipediaartiklar för närliggande objekt och en överblick över butiks- och tjänsteutbudet i området.

Tidigare versioner av Eniroappen förutsatte att användaren visste eller hade en idé om vad han eller hon ville söka. I nya uppdaterade versionen är det däremot inte längre nödvändigt. Eniroappen har gått från att vara enbart ett effektivt sökregister till att även bli en källa till inspiration för lokala upptäckter.

”Eniros vision är att vara symbolen för lokala upptäckter och med denna uppdatering förstärker vi den positionen.”

Genom ett klick på ”Upptäck nära” presenteras närområdet i en detaljerad och bildcentrisk vy. Det närliggande butiks- och tjänsteutbudet visas i en dynamiskt och kategoriindelad överblick och genom kopplade Wikipediaartiklar kan man läsa mer om intressanta saker i närheten.

blogg

Utöver det ges användaren aktuell väderprognos och diverse faktainformation över området som kommun, postnummer, stadsdel, län, landskap och koordinater. Kvar finns sökfunktionen och kartan som kan växla mellan gatuvy, karta och flygfoto och för den som önskar utforska en annan plats än där man befinner sig är det möjligt genom att zooma in på valfritt område på kartan.

– Mobila användare har en uppsjö av hjälpmedel att, baserat på sin geografiska position, söka information och adresser. Men överblicken, helheten och inspirationen saknas ofta. Eniros vision är att vara symbolen för lokala upptäckter och med denna uppdatering förstärker vi den positionen, säger Mattias Wedar, chef för User & Customer Experience på Eniro.

Du laddar ner appen här.