Det har hänt något på Eniro – i både mobilen och på desktop. Utseendet är nytt. Och känslan. Men i sanning är det betydligt mer än bara ytan som är förändrad. Det mesta i tjänsten har byggts om. Välkommen till Nya Eniro – en enklare, renare och snabbare tjänst för lokalt sök.

Vi har under en tid vridit och vänt på hur vi beter oss när vi söker. Vilken information du behöver, vad som är relevant i varje sökning och hur resultatet presenteras på bästa sätt. Vi har rensat bort allt onödigt och fokuserat på att hjälpa våra användare att söka efter produkter, platser, företag och personer. Efter omfattande användartester (50 000 personer), otaliga skisser och alldeles för mycket koffein är vi nu redo att avtäcka vår första nyhet för året. Nya Eniro är enklare, renare och snabbare. Helt enkelt en helt ny upplevelse som kan sammanfattas i sex punkter:

1. Nya hästkrafter
En helt ny sökmotor har byggts för att din sökupplevelse ska bli snabbare, bättre och tydligare. Den nya sökmotorn har fått lära sig hantera mängder av ny data för att din sökupplevelse ska kännas bättre. 120 personer i fyra länder har skrivit 1.5 miljoner rader ny kod för att skapa en renare, enklare och snabbare tjänst så att du lättare ska finna det du söker.

Eniro

2. Alla plattformar. Samma upplevelse.
Vi vill att du ska känna igen dig oavsett om du använder Eniro på dator eller i mobilen eller som app (Android/iPhone). Du ska inte behöva fundera på hur vår tjänst fungerar oavsett om man suttit framför en dator hemma eller tio minuter senare sitter på bussen med mobilen i handen. Med Nya Eniro får du samma upplevelse, oavsett hur eller var du använder tjänsten.

3. Vassare produktsök
Med ny teknik hämtar hämtar vi in betydligt mer information och fler produkter än tidigare. Nu finns över 20 miljoner produkter i databasen, och nya tillkommer varje dag. Via Eniro har Sverige blivit ett stort skyltfönster med bilder och priser på miljontals produkter och tjänster. Ett klick på länken och du kan smidigt genomföra ditt köp – oavsett om det är från en webbshop eller från din lokala butik.

streetview_mobile_2

4. Gatuvyn äntligen tillbaka!
Många har hört av sig och saknat gatuvyerna i kartan. Så äntligen, efter mycket bil-, båt och fyrhjulingsåkande genom Sverige kan vi nu njuta av mer än 30 städer och 21 000 km vackra gatuvyer igen. Vi har fotat om allting och lagt till både fler städer och fler ställen i varje stad att titta på. Har du kollat om du finns med på bild någonstans?

5. En bild säger mer än 1 000 ord
I arbetet att putsa grafiken har vi valt att lyfta fram bilder. Resultat- och företagssidor har fått fler, större och bättre bilder. Omgärdat av en plattare och tydligare design vill vi ge dig en användarupplevelse som är mer behaglig och funktionell där du snabbt får en bra överblick av utbudet.

Och så till sist: 6. En ny dynamisk kartfunktion
Tack vare en ny smartare kartmotor har vår karttjänst blivit snabbare och fylligare. Vi får in mer relevant information om både personer och företag redan i kartvyn. I resultatlistorna kan vi ännu tydligare hjälpa dig att välja rätt företag baserat på närhet eller efter resväg. Det finns många sätt att åskådliggöra närhet och tillgänglighet – en bra karttjänst är fantastisk i jakten på vad du än söker!

Vi är naturligtvis nyfikna på att höra vad du tycker om det nya Eniro. Hör gärna av dig. Här eller hos oss på Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Tumblr, Google+ eller You Tube.

 

,