Sverige var annorlunda på femtio- och sextiotalen. På den tiden var vi 3 miljoner färre, miljonprogrammen var ännu inte byggda och Klarakvarteren i Stockholm var inte rivna. Ta del av en annan tid när Eniro som första söktjänst i Sverige lägger ut historiska flygfoton från 1955-1967.

”Allting var bättre förr!”
”Det var det inte alls!”
Lös den eviga tvisten med Eniros nya kartfunktion. Jämför då och nu med ett enkelt svep med musen. De historiska flygfotografierna har publicerats på Eniro.se där besökaren med ett snabbt och enkelt gränssnitt i detalj kan se och jämföra vad som hänt (och inte hänt) på 60 år. Fotografierna omfattar 1730 tätorter och kommer från Lantmäteriets historiska ortofoton.

- Eniro är känt för att ha en av Sveriges bästa kartjänster, därför är vi lika stolta som exalterade att som första aktör i Sverige kunna erbjuda våra användare denna extra funktion. Det är kul, spännande och fascinerande att se hur mycket som faktiskt har förändrats i det svenska landskapet de senaste sextio åren, säger Mattias Wedar, chef User & Customer Experience på Eniro.

Så här gör du:

    • Gå in på kartor.eniro.se och sök efter den plats du vill titta på
    • Välj ”Flygfoto 1955-1967″ i dropdown-menyn överst till höger
    • De historiska flygfotografierna kommer nu fram som ett extra lager.
    • Scrolla runt som vanligt och använd musen till att dra de historiska bilderna fram och tillbaka över de nyaste fotografierna från 2014 – och se skillnaderna över tid