För två veckor sen målade vi för första gången hela bloggsverige gult. Genom ett samarbete med flera av Sveriges största bloggnätverk köpte vi all reklamyta på över 80 000 bloggar. Dessutom markerades sökord i texterna på bloggar. På så sätt visade vi på nyttan med nya Eniro – sök en produkt och hitta köpställen.

Nu målar vi bloggsverige gult igen. Här är några frågor och svar om vår bloggkampanj.

Varför är min blogg gul?
Under ett dygn köper vi annonsplats på en mängd bloggar (över 80 00!). Dessutom markera vi sökord i bloggposter. De gulmarkerade sökorden i bloggtexten svarar på frågan ”Vad ska du köpa?” och länkar vidare till eniro.se. Vi tycker att det här är ett konkret, roligt och innovativt sätt att visa nya Eniro.

Hur länge är bloggarna gula?
Vi börjar måla bloggarna gula sent ikväll (onsdag 20 oktober). Kampanjen håller på hela torsdagen. Det blir 24 timmar med gulmarkerade sökord.

Om jag inte vill få min blogg gulmålad – vad kan jag göra?
Vi köper annonsutrymmen under 24 timmar av bloggnätverken. Frågor, funderingar och support får du ta direkt med din partner eller bloggleverantör: Tailsweep, blogg.se, devote.se och Fameads (Boubbleroom/Bloggerfy).

Vilka bloggar blir gula?
Alla bloggar blir gula! Det är såklart inte riktigt alla bloggar som vi kommer att måla gula. Bara bloggar anslutna till Tailsweep, blogg.se, devote.se och Fameads (Boubbleroom/Bloggerfy).

Hur många bloggar blir gula?
Vi målar över 80 000 bloggar gula. Och markerar sökord i texterna. Det gör vi för att visa nyttan med nya Eniro. När du ska köpa något – prova Eniro.

Hur många sökord tar Eniro över?
Det rör sig om flera tiotusentals sökord. Tanken är att alla sökord ska vara relevanta. Men självklart kan det bli lite knasigt i något eller några fall.

Johan Wallin, redaktör eniro.se

,