Den 12:e juni hade vi #kodstuga här på Eniro. Medverkande på denna tilldragelse var dels Eniro API-team men även 9 stycken Geek Girls i blandade åldrar.

För att sätta lite extra krydda på kvällen anordnade vi en tävling. Tävlingen handlade om att dela med sig av vad man lyckats knåpa ihop under kvällen (och veckan efter). Vinsten: en stor kartong med bilgodis.

Vi fick in flera grymma bidrag men vinnande ur striden gick till slut Vera Surkova och hennes tjänst ”Lokal mat”. Förutom allt godis vann hon så klart Den Eviga Äran. Trots allt är Vera den första vinnaren i Eniros #kodstugas första tävling, lite grann som att Martin Melin alltid kommer vara den första vinnaren någonsin i Robinson.

Vera Surkova - nöjd vinnare av #kodstugans tävling

Vinnaren Vera och hennes bidrag

Vera är student och skriver just nu på sin examensuppsats. Hennes bidrag i tävlingen är en tjänst för att hitta information om ”lokal mat”. Lokal mat handlar i det här fallet om t.ex. rysk, kinesisk eller koreansk mat och som då visas med kontaktinformation och karta till alla dessa restauranger och matställen. Tjänsten kombinerar flera av Eniros olika funktioner och allt är förpackat i en minimalistisk och sleek design. Det var, kort sagt, ganska enkelt för juryn att tycka om detta bidrag.

Det vinnande bidraget:

Avslutningsvis…

Om du känner att du själv skulle vilja bygga något där Eniros data skulle komma till användning så finns all information om vårt API här: http://api.eniro.com.

Stort tack till alla som deltog i Eniros #kodstuga och grattis Vera och lycka till i framtiden önskar Eniros API-team.

,