Isabella Löwengrip (Blondinbella) slog alla med häpnad. Snacket gick i ett rasande tempo och hennes story om en till synes outsinlig ström av idéer som sedan omsatts till affärer lämnade åhörarna mållösa. Respekt! Nästa äventyr för Isabella är som affärsängel, Löwengrip Invest. Alla är välkomna dit med sina idéer.

Även Andreas Sjöström, chef för Sogetis globala App Center drog ned starka applåder. Det blev en personlig guidning genom Andreas app-värld. Läxan att lära sig var att varje framgångsrik app i grunden bygger på 3 budord: Intimacy – Immediacy – Inspiration. En app som leverar närhet, inspirerar dig och svarar omedelbart på ditt anrop har förutsättningarna för att lyckas.

Andra halvan av dagen ägnades åt olika spår, varav ett var Mobilt. Förutom Mattias Wedar från Eniro Sverige talade även Anna Gullstrand, vice vd på Deasign Group och Conny Svensson, mobilstrateg på Logica. Det blev en crash course i hur företag ska tänka strategiskt kring appar (@annagullstrand) och en genomgång av de app-typer som finns: Native, html5, hybrid etc. Roligast var ändå bilden (nedan) som visar hur domstolen i USA suttit och höftat olika siffror för vad Samsung ska betala i skadestånd till Apple i den uppmärksammade patenttvisten. Närmare bestämt 1 miljard dollar. Och, som Conny (@connysvensson) sa: ”För 5 år sedan hade Apple ingen telefon. Nu omsätter de mer än Microsoft. Det gäller att ta höjd i sina idéer.”

Nu är Webbdagarna slut för den här gången, och vi fokuserar till 100 procent på den nya iPhone, Android och mobila versionen av vår Eniro-app.

//Jenny

Mattias Wedar, Anna Gullstrand och Conny Svensson. Samt: så går det till att summera 1 miljard dollar.

Andreas Sjöström rockade loss i sin presentation.

Mattias Wedars presentation om mobila affärer:

, ,